HEM  LEDIGA OBJEKT  BILDGALLERI  FRÅGOR OCH SVAR  PRESS  KONTAKTA OSS 
 

Vilket är ditt drömhus?

 

När du kliver in i ditt nya BoBygg-hus för första gången kan du hänga av dig jackan och parkera i vardagsrumssoffan direkt. Tapeter, golv, mattor, färger, möbler och detaljer är redan på plats. Och allt är i perfekt harmoni, med varandra och dig. Designen bestämmer du, men vi har ingen katalog att välja ur – varje hus är unikt. I paketet ingår inredning och trädgårdsanläggning. Om du vill. Till din hjälp i skapandet av ditt drömhus har vi duktiga arkitekter, inredare och landskapsarkitekter som inte är rädda för att få fria händer.

 

BoByggs hus byggs av yrkeskunniga snickare i vår fabrik i Säffle och monteras på plats i hela Sverige och Norge.


Villa Nielsen

Ett av våra fina hus
Hus på 250m2 i två plan i modern herrgårdsstil. Stora öppna sällskapsrum och tilltagna ytor.

 

Villa Mellsjö

Mellsjöhus
Lantligt hus med falu rödfärg och tegelpannor med ett intilliggande stall i samma stil. Högt i tak och rustik inredning.

 

Villa Sälen

Ett hus i Sälen
Ett maxutnyttjat boende med all lyx och flärd man kan önska sig på en skidsemester. I trendig design.

Naturnära boende

 

I en tid när dom flesta flyttar från landsbygden till staden bestämde sig Anna-Carin Pettersson och hennes familj att göra tvärtom.

 

Anna-Carin med hästarna framför sitt nya husHon och maken Dick Larsson arbetar visserligen i Karlstad, men intresset för djur och natur ledde dom till en vackert belägen tomt i Mellsjö, mellan Karlstad och Molkom. Där, vid Gaperns strand kan Anna-Carins fyra hästar springa sig svettiga i hagen medans sönerna Olle, Nils och David rycker upp gösar ur sjön.

 

– Vi ville ha ett praktiskt hus. Därför valde vi att bygga en stor groventré där vi kan få av oss alla smutsiga stövlar och kläder. Vi ville också att huset skulle vara lättstädat. Av den anledningen har vi vägghängt allt i badrummen och valt ett golv som är lätt att hålla rent, berättar Anna-Carin och tar ett bett på äldsta sonens hembakta bullar. Det grova massiva ekbordet vi fikar vid är designat av Anna-Carin själv och tillverkat av en lokal finsnickare.

 

Eftersom Anna-Carin själv är intresserad av form och design är det mycket hennes idéer som fått prägla husets och inredningens detaljer och lösningar. Hon började med att leta inspiration i inredningstidningar och ritade själv den första planlösningen. Därefter gjorde en vän som studerar till arkitekt en ritning och ett modellhus i papp.

 

– Det här är vårt tredje hus och vid det här laget visste vi ganska väl vad vi ville ha. Och när vi såg pappmodellen var vi säkra – det var så huset skulle se ut. Det enda byggnadsnämnden hade att säga var att det gärna fick vara modernt, men att vi skulle bygga i traditionella material. Och det var ju precis vad vi själva ville, berättar Anna-Carin och pekar på väggarna som är helt klädda med släta panelbrädor.

 

Idel naturliga material i inredningen...Mitt i vardagsrummet reser sig gjutjärnskaminens rökrör mot taket. På golvet runt kaminen ligger tennisbollsstora stenar i ett röse. 
– Eftersom vi kände att allt i inredningen skulle anknyta till naturen valde vi idel naturfärger och naturmaterial. Det ger en rustik men modern känsla.

 

Anna-Carin tycker att samarbetet med Bobygg har gått föredömligt.
– Jag skulle rekommendera alla som vill bygga enkelt och annorlunda att anlita Bobygg. De är duktiga hantverkare som noggrannt lyssnade in vad vi hade för önskemål. Sen uppskattar jag inställningen att ingenting är omöjligt. Trots att vi flera gånger hade önskemål som sträckte sig en bra bit utanför normala byggnormer, var det återkommande svaret från Bobygg att "Det fixar vi". Och det gjorde dom.

 

 


© 2019 Bobygg AB |  Hemsida från Hemsida från NoxitNoxit